G-RETETE CULINARE Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci
Iata o reteta deosebita. Nu este vorba de o delicatesa, dar nici despre una dintre mancarurile pe care sa le savurezi in orice zi. In schimb, este printre cele mai bune fripturi. Carnea de iepure este foarte slaba si extrem de gustoasa. Sunt foarte multe metode de a pregati un iepure, insa cu cat modalitatea este mai simpla, cu atat gustul carnii de iepure poate fi savurat mai bine. Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci. Friptura de iepure la tava - simpla dar delicioasa
Pentru a pregati asa cum trebuie o friptura de iepure la tava ai nevoie de:
1 iepure care sa cantareasca aproximativ 1,5 kg 3-4 cartofi medii O conserva de ciuperci 2-3 rosii O legatura de patrunjel tocat 4-5 catei de usturoi Sare, piper, oregano Un pahar devin
Cel mai gustos iepure la tava este acela impanat. De aceea iti recomandam sa il impanezi cu catei de usturoi. Dupa ce ai facut asta, pune ulei intr-o tava larga si apoi pune iepurele. Baga-l la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Intre timp, curata cartofii si taie-i in bucati. Condimenteaza-i cu sare, piper si oregano. Scoare iepurele din cuptor si pune in tava pe langa el cartofii si ciupercile. Acopera intreaga suprafata a tavii pentru ca legumele sa se faca cat mai uniform. Pune apa pana ce legumele vor fi acoperite pana la jumatate. Da tava la cuptor din nou si lasa iepurele pana cand se intareste putin carnea. Este foarte important ca iepurele sa fie bine facut, deoarece are tendinta de a se face la suprafata si de a ramane nefacut in interior. Putin vin alb pentru friptura de iepure la cuptor
Cand esti aproape de a scoate iepurele din cuptor definitiv, toarna peste el si peste cartofi pharul de vin si inca putina apa daca este nevoie. Dupa ce ai turnat vinul, friptura de iepure la tava nu trebuie sa mai stea in cuptor mai mult de 5 minute.
Parea mai complicat de preparat dar vezi bine ca nu este deloc asa. Si, daca accepti un sfat, oricat de complicate ar fi fost reteta, o friptura de iepure la tava merita intotdeauna efortul.
RULADA IEPURE Modul de preparare este in felul urmator;Se dezoseaza un iepure intreg,se aseaza cu burta in sus,in interiorul acestuia se aseaza feli de piept de porc,in rind pe vertical,iar peste acestea se aseaza,in centru un ardei gras,verde sau rosu,sau ambi,taiati pe jumatate,condimentat dupa bunul plac,delicat,boia dulce,iute,piper,sare,cite putin din fiecare,dupa care se ruleaza cum va vine mai usor,de jos in sus sau invers,strans cit mai bine,legat cu ata tare,se prepara un bait;condimentat,usturoi,piper,boia,sare,etc,introdusa rulada in acest bait pina a doua zi,se scoate,si se pune la scurs,dupa care o bagam la cuptor la 200grade,1 ora pe o parte,o scoatem o intoarcem si pe partea nerumenita,si o mai lasam o ora.linga o garnitura de ciuperci sote,sau ce preferati dumneavoastra,si un pahar de zaibar rosu, dar va spun eu ca merge si doua pahare de vin :))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.