Receptal, 4 μg/ml acetat de buserelin, solutie injectabila pentru bovine (vaci), cabaline (iepe), suine (scroafe) si iepuri (iepuroaice)
3. DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)
1 ml solutie injectabila contine: Substanţe active: Acetat de buserelin 4.2 μg (echivalentul a 4.0 μg buserelin) Excipienţi: Alcool benzilic 10 mg
4 INDICAŢIE (INDICAŢII)
Bovine (vaci): - Pentru tratamentul infertilitatii datorate chistilor foliculari - Pentru imbunatatirea ratei de conceptie, in urma injectarii in timpul inseminarii artificiale sau pe perioada fazei luteale dupa inseminarea artificiala. - Pentru sincronizarea estrului si ovulatiei (permite programarea inseminarii artificiale) coroborat cu administrarea de prostaglandine F2α sau de progestagen. Cabaline (iepe): - pentru inducerea ovulatiei atunci cand este prezent foliculul matur, prin urmare, sincronizarea ovulatiei fiind aproape de perioada de imperechere la iepe. - Pentru imbunatatirea ratei de conceptie, in urma injectarii in timpul perioadei fazei luteale in urma montei sau a inseminarii artificiale. Suine (scroafe): - pentru inducerea ovulatiei Iepuri (iepuroaice): - inducerea ovulatiei la iepuroaice - imbunatatirea ratei de conceptie
5. CONTRAINDICAŢII
Nu se cunosc.
6. REACŢII ADVERSE
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.
7. SPECII ŢINTĂ
Bovine (vaci), cabaline (iepe), suine (scroafe) si iepuri (iepuroaice)
8. POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Vaci: - Pentru tratamentul chiştilor foliculari cu sau fara semne de nimfomanie: 20 μg (echivalent cu 5 ml de solutie injectabila) În tratamentul chiştilor foliculari nu este necesară intervenţia manuală de dehiscenţă a chiştilor. După 8 zile de la administrare, se poate detecta corp galben pe ovarul afectat sau pe ovarul normal. Se produce concomitant luteinizare şi dispariţia chiştilor. Răspunsul la tratament se va verifica după 10-14 zile. Dacă nu se detectează corpul galben sau dacă se detectează noi chişti se va repeat tratamentul. Monta sau însămânţarea artificială se poate realiza la primul estru după tratament. În medie acest prim estru apare la 20 zile după administrare.
- Pentru imbunatatirea ratei de conceptie: 10 μg (2.5 ml) / animal produsul trebuie administrat în momentul însămânţării sau cu până la 8 ore înainte. Acest tratament asigură declanşarea ovulaţiei în momentul corect după inseminare imbunatatirea ratei de conceptie poate fi realizată şi printr-o administrare unică în ziua 11 sau 12 după inseminare, prin prevenirea luteolizei şi consecutive mortalităţii embrionare.
- pentru sincronizarea estrului si a ovulatiei inainte de timpul fixat pentru insamantarea artificiala: 10 μg (2.5 ml) / animal Acest produs poate fi folosit într-o schemă de sincronizare a estrului de 10 zile GnRH/prostaglandina/GnRH pentru a reduce semnificativ intervalul de la fătare la concepţie. Schema de tratament GnRH/prostaglandine/GnRH pentru vacile de lapte de reproducţie pentru un moment planificat de monta fără necesitatea detectării căldurilor este următoarea:
Ziua 0 - Receptal (2.5 ml) Ziua 7 - Prostaglandina (în doză luteolitică) Ziua 9 - Receptal (2.5 ml) 54-56 ore după prostaglandină sau la AI Ziua 10 - AI 72 hours după prostaglandină sau la observarea căldurilor dacă apar mai devreme.
Iapa: - Pentru inducerea ovulatiei: 40 μg (10 ml) / animal - Pentru imbunatatirea ratei de conceptie: 40 μg (10 ml) / animal Acest produs trebuie administrat în prima zi după ce foliculul a atins dimensiunea maximă, acest moment fiind detectat din consultările clinice anterioare şi examenele transrectale. Cel mai bun moment de administrare este cu 6 ore înainte de montă. Dacă nu se produce ovulaţia la 24 ore după administrare, se va repeta tratamentul.
Iepuroaica: - Pentru imbunatatirea frecventei ratei de conceptie: 0.8 μg (0.2 ml) / animal - Inducerea ovulatiei post partum la inseminare: 0.8 μg (0.2 ml) / animal De preferat, calea de administrare pentru acest preparat este intramusculara (im), dar se poate administra, de asemenea, si intravenos (iv) si subcutanat (sc).
9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
De preferat, calea de administrare pentru acest preparat este intramusculara (im), dar se poate administra, de asemenea, si intravenos (iv) si subcutanat (sc).
10. TIMP DE AŞTEPTARE
Pentru toate speciile: Carne şi organe: zero zile Lapte: zero zile
11. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperatură mai mare de 25 °C După prima deschidere a ambalajului primar produsul se poate depozita la temperaturi cuprinse intre 2-8 °C o perioada de maxim 24 de ore.
12. ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
Precauţii speciale pentru utilizare la animale Injectarea produsului se realizeaza conform procedurilor de utilizare aseptica. Poate aparea infectia daca bacteriile anaerobe penetreaza tesutul la locul injectarii, in special in urma injectarii intramusculare. Vacile care nu sunt in calduri la inceputul sezonului de inseminare trebuie, preferabil, mai degraba tratate cu burserelin combinat cu progestagene decat cu buserelin combinat cu prostaglandine.
Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale Expunerea utilizatorului la produs este minimizata de formula de injectare folosita si schema de terapeutica de unica administrare. Studiile referitoare la iritatiile aparute in urma administrarii pe cale intranazala si conjunctivala la caini si iepuri au fost negative (EMEA/MRL/019/95-FINAL). Prin urmare, expunerea accidentala a produsului la nivelul ocular a utilizatorului nu prezinta motiv de ingrijorare. Exista un volum mare de dovezi care evidentiaza faptul ca tranzitul GnRH-ui prin piele nu se produce, exceptand cazul in care sunt utilizate iontoforeza sau solventii(Bhatia & Sinh J; 1999 and Rodriguez Bayon & Guy; 1996).
13. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.
14. DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL
15. ALTE INFORMAŢII
Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare. Intervet România S.R.L., ILFOV, Şos. De Centură Nr.27 – 28, Com. Chiajna
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: jozsy
Mesaj:
jozsy
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.