1724 poze   123143 vizite
Albume
1 A CRESCATORI DE IEPURI DE RASA PURA1 A Persoane de pe sunphoto de incredere1 CONTACT1 DE ACTUALITATE1 InteresantA Raia auricularaA RETETA DE FRIPTURA DE IEPURE LA CUPTOR CU VINA UTILA ACHIZITIONAREA IEPURILOR DE RASAA ADAPAREA SI HRANIREA CORECTAA ALEGEREA IEPURILORA APRECIEREA VARSTEI LA IEPURIA BAYCOXA BaytrilA BINE DE STIUTA BOLI LA IEPURIA BOLI SI TRATAMENTE IEPURIA BOLILE INFECTIOASE LA IEPURIA BOLILE OCHILOR LA IEPURIA CADEREA URECHILORA CARNEA DE IEPURE compozitieA CAT TRAIESTE UN IEPURE DOMESTIC ?   A MICROCLIMATUL IN ADAPOSTURIA CITESTEA COCCIDIOZAA COMPORTAMENT LA IEPURIA CONSANGVINIZAREA LA IEPURIA CRESTEREA IEP DE CASAA CUM APAR BOLILEA DE CITITA DECTOMAXA DEPARAZITARI SI VACCINURIA DESCRIERE BUNA A BOLILOR FRECVENTE LA IEPURIA DESPRE HRANIREA SANATOASA A IEPURILORA ESTE BINE DE STIUTA FRUNZELE SI FRUCTELE ARBORILORA FURAJAREA LA IEPURIA GERMINAREA ORZULUIA GUNOIUL DE CUSCAA HRANA IEPURILOR DE EVITATA IEPURELE DE COMPANIEA IEPURELE DIN BUCATARIE RETETEA IEPURI RASEA IEPURII IN CONCURSA IMPORTANTA FOLOSIRII CARNII DE IEPUREA INGRASAREA IEPURILORA INGRIJIRA IEPURASILORA INTARCAREA PUILORA KAROMVAGASA LECTURA INTERESANTAA MED LA IEPURIA MEDICAMENTE IMPORTANTEA MERISORA MICROCLIMATUL IN ADAPOSTURIA MONTA LA IEPURIA MYXOMATOZA LA IEPURIA NYULA OTET DE MEREA OXIUROZA LIMBRICII IEPURELUIA PASTEURELOZAA PASTRAMA IEPUREA PLANTE TOXICEA PROGRAM DE VACCINAREA PT INCEPATORIA PT TINERETA RASE DE IEPURIA RECEPTALA REPRODUCTIA LA IEPURIA RETETA IEPUREA SCHEMA DE TRATAMENTA SELECTIA LA IEPURIA SFATURI UTILE IN CRESTEREA IEPURILORA SUPLIMENTE IEPURIA TATUAREA IEPURILORA TRATAMENTE IEPURIA TRATAMENTE LA IEPURIA VACCINAREA VITAMINEAAAAA MEDICAMENTE IEPURIAlbastru Vienez Matca 2019Albastru Vienez Matca 2022   Femele Vienez albastru 2021   Femele Vienez albastru 2022   Masculi Vienez albastru 2021   Masculi Vienez albastru 2022Albastru vienez Standard rasaALBASTRU WIENEZ Blaue WienerALBASTRU WIENEZ descrierea raseiAlbastru Wienez fem 1Albastru Wienez fem 3Albastru Wienez fem 4Albastru Wienez fem 5Albastru Wienez fem 6Albastru Wienez fem 7Albastru Wienez fem 8Albastru Wienez masc 1Albastru Wienez masc 2Albastru Wienez masc 3Albastru Wienez masc 5Albastru Wienez masc 6Albastru Wienez masc 7Albastru Wienez masc 8Albastru Wienez tineret 2020Albastru Wienez tineret 2022BERBEC GERMAN CONCEPTUL DE RASA PURABERBEC GERMAN descrierea rasei   ImperecherileBibilici varietateBRUNO C R BCALIFORNIANCALIFORNIAN descrierea rasei   Californian fem 1   Californian fem 2   Californian fem 3   Californian fem 4   Californian masc 1   Californian masc 2   FLUTURE GERMANCalutCURCAN 2018   Curcani 2018   Curcani 2019   Curcani 2020      cuiburi CURCANI 2020   Curcani 2022GAINILE MELE   Araucana 2020   Bibilici 2018   Bibilici 2019   Bibilici 2020   Bibilici 2021   Cocosi 2020   Furajarea Gainilor   Gaini 2018   Gaini 2019   Gaini 2020      cuiburi   Gaini 2022   Paduan 2018   Plymouth Rock Barat   Rate 2020   Rate 2022Gaste 2018Gaste 2019Gaste 2020 nu mai detinIEPURE SECUIESC   Fem Secuiesc 1   Fem Secuiesc 2   Fem Secuiesc 3   Fem Secuiesc 4   Fem Secuiesc 5   Fem Secuiesc 6   Masc Secuiesc 1   Masc Secuiesc 2   Masc Secuiesc 3LA GRAMADALivada 2022MARELE ARGINTMARELE ARGINT descrierea rasei   Marele Argint fem 3 RO12-1816   Marele Argint fem 4      cuib 10 04 2020 3 pui      cuib 3 06 2020 8 pui   Marele Argint masc 1MASCULI pt 2022My Dog   Cane Corso      Pui Cane CorsoNEOZEELANDEZ ALBNEOZEELANDEZ D RNEOZEELANDEZ descrierea raseiNeozeelandez fem 1 RO 13 -1715Neozeelandez fem 2 RO12-4840Neozeelandez fem 3Neozeelandez fem 4Neozeelandez fem 5Neozeelandez fem 6 RO5-1813Neozeelandez fem 7 RO5-183Neozeelandez fem 8 2022Neozeelandez masc 1 RO12 - 8792Neozeelandez masc 2 RO12 - 4844Neozeelandez masc 3 RO5 -1912Neozeelandez masc 4 RO5 - 6067Neozeelandez masc 5 2022NEOZEELANDEZ ROSUNeozeelandez Rosu fem 1Neozeelandez Rosu fem 2   cuib 4 04 2020 4 pui   cuib 7 06 2020 7 puiNeozeelandez Rosu fem 3Neozeelandez Rosu Masc 1Neozeelandez Rosu Masc 2Neozeelandez Rosu X Argintiu FrancezNeozeelandez TINERET 2017Neozeelandez TINERET 2018Neozeelandez TINERET 2019Neozeelandez TINERET 2020Parada Taurilor SEMTEST B V N Sangeorgiu de Mures 2019PORCI 2017PORCI 2018PORCI 2019PORCI 2020   Fatari 2020PORCI 2021   Fatari 2021PORCI 2022SACRIFICARIX ARHIVA IEPURI CE AM AVUTx UGG Descrierea raseix UGG fem 1x UGG TINERET 2019XX CUIBURI 2018XX CUIBURI 2019XX CUIBURI 2020XX CUIBURI 2021XX CUIBURI 2022xxx TINERET 2018 IEPURIxxx TINERET 2019 IEPURIxxx TINERET 2022 IEPURI

membru din 19 noiembrie 2013

A PASTRAMA IEPURE

pastrama de iepure
Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
-ceapa mare
-5 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 5 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.
Pofta buna!!

v 2.
Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
- trei morcovi
- trei ceape mari
-10 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta ( delicat de legume)
-boia dulce
-patrunjel
-leustean ( putin )

Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare( grunjoasa -din cea pentru muraturi),se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul, se adauga in bait 1 litru vin alb ( din productia proprie) se amesteca , strecuram iar zeama din vasul cu bait turnam peste iepurii nostri si se lasa 48-72 ore,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se ia un penson se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute ( sau dulce) si se pune la fum 3-4 h.
Se scoate de la fum si se lasa 3-5 zile la ustuit.( agatata undeva in camara la loc rece)Se serveste cruda sau fripta.
Focul la afumatatoare sa nu se faca cu lemn de brad, carnea devine iute . Se va folosi lemn de cires , par sau salcim uscat dar fara coaja.Si focul trebuie sa fie tare pentru a se patrunde carnea. Iepurii se vor mai intoarce la afumatoare .

Reteta este preluata de la un coleg cu ceva imbunatatiri.

Pofta buna !!!!!

v 3.

Reteta proprie culeasa de la mai multi si sa vedeti ce a iesit.Pentru asta aveti nevoie de:

-carcasa de iepure gras bine spalata si stoarsa de sange
-2 cepe
-1 capatina usturoi tocat,nu batut
-sare
-piper boabe
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov

Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala.
In alt vas se pune sare,se da cu sare mare de muraturi pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv peste care turnam ca 1l vin alb s-au de care vreti voi.Dupa ce s-a racit baitul, dar sa fie cald sa abureasca inca, acesta se toarna peste carne sa o patrunda aromele si se lasa 4 zile,intorcandu-se carnea in vas tot la 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute s-au dulce si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.Cam asta ar fi treaba,daca vrei dupa ce le-ai scos de la fum si le atarni le poti unge cu un mujdei de usturoi si sa presari piper proaspat macinat.Asta tine mai mult de gustul fiecaruia.De ex eu am pus leustean cat sa-i dea gust in mujdeiul cu care l-am uns dupa fum.Tu nu trebuie sa faci la fel.Spor la munca !

Pastrama de iepure
Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange);
-ceapa mare;
-5 catei usturoi;
-sare;
-piper( macinat sau boabe);
-cimbru;
-foi de dafin;
-vegeta;
-boia dulce;
-morcov.
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se da cu sare pe carnea de iepure, dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se din cand in cand carnea in bait. Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.





PASTRAMA DE IEPURE
Pastrama de iepure
Reteta proprie culeasa de la mai multi si sa vedeti ce a iesit.Pentru asta aveti nevoie de:

-carcasa de iepure gras bine spalata si stoarsa de sange
-2 cepe
-1 capatina usturoi tocat,nu batut
-sare
-piper boabe
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov

Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala.
In alt vas se pune sare,se da cu sare mare de muraturi pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv peste care turnam ca 1l vin alb s-au de care vreti voi.Dupa ce s-a racit baitul, dar sa fie cald sa abureasca inca, acesta se toarna peste carne sa o patrunda aromele si se lasa 4 zile,intorcandu-se carnea in vas tot la 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute s-au dulce si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.Cam asta ar fi treaba,daca vrei dupa ce le-ai scos de la fum si le atarni le poti unge cu un mujdei de usturoi si sa presari piper proaspat macinat.Asta tine mai mult de gustul fiecaruia.De ex eu am pus leustean cat sa-i dea gust in mujdeiul cu care l-am uns dupa fum.Tu nu trebuie sa faci la fel.Spor la munca !



-carcasa de iepure ( spalat bine
-ceapa mare
-5 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 5 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.
Pofta buna!!


CARNEA DE IEPURE
- se prefera rasele mai rustice si colorate - Chinchilla mare, Neo.rosu, Burgunder, Argintiu francez, Argintiu german.

In sistem industrial iepurii se sacrifica la greutati 2,2...3kg, la varsta de 10...12 saptamani dintr-un motiv f.bine intemeiat - dupa aceasta varsta, respectiv greutate creste consumul specific si scade intensitatea sporului in greutate - deci devine nerentabila cresterea in continuare.

Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:
- nivelul colesterolului din carnea de iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
- acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
- iepurele este bogat in proteine.
- carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire, etc.
- carnea de iepure are 795 calorii, carnea de pui 810 calorii, carnea de curcan 1190 calorii, carnea de miel 1420 calorii, carnea de vita 1440 calorii, carnea de porc 2050 calorii.
- carnea de iepure este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul). In plus, carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume.
- carnea de iepure poate fi folosita si la fabricarea mezelurilor de calitate superioara. Prin fierbere, prajire sau gatita la gratar, carnea ramane cu un gust excelent, de culoare alba, spre deosebire de cea provenita de la iepurele de camp, care este rosie.
- randamentul la iepurii de casa este foarte ridicat, ajungand pana la 65%.
- carnea iepurilor de casa face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimileaza din carnea de iepure de casa 90% proteine, pe cand, din carnea de vita – numai 62%.
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.600 de calorii, carnea de iepure contine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide si 98 – 100 calorii la 100 grame carne de iepure.
- in Romania, in mod paradoxal, desi pentru moment nu se da o prea mare atentie cresterii iepurelui de casa, costul carnii sale este destul de ridicat ( 20 – 30 lei / kg ), iar in restaurantele de lux este socotita o delicatesa.
Deci, carnea de iepure este foarte recomandata pentru:
- cei care sunt preocupati de aportul scazut de calorii;
- cei care au probleme cardiovasculare si se impune ca nivelul lipidelor si al colesterolului sa fie scazut;
- copii, adolescenti si femeile insarcinate, deoarece au o nevoie tot mai mare de proteine, fier si vitamine.
- carnea de iepure, spre deosebire de cea de vita sau de oaie, care au un pronuntat miros specific, adesea neagreat de consumatori, are un miros fin, placut si neintepator. Ea are un gust mai dulce, asemanatoare oarecum cu cea de pasare, fiind extrem de apreciata de nutritionisti pentru calitatile sale dietetice indiscutabile.
Produsele din carne de iepure au un nivel de colesterol mult mai mic decat cel al carnii de pui, curcan, vita sau porc.
Carnea de iepure este des utilizata pentru protejarea sanatatii fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, diete scazute in sodiu, scadere in greutate si altele.
Sa nu va mirati daca veti auzi spunandu-se despre carnea de iepure ca este cea mai sanatoasa.
De asemenea, carnea de iepure are un procent de grasime mai mic decat cea de pui, curcan, vita sau porc.
Este mai bogata in proteine .Este cea mai hranitoare carne pentru organismul omului.Poate fi consumata in orice perioada din an si este recomandata mai ales in perioada lunilor fierbinti de vara.

O iepuroaica care cantareste 7 - 8 kg poate produce intr-un an, prin toti urmasii sai, o cantitate de aproximativ 320 kg de carne WOW !!! Asta inseamna mai multa carne decat produce o vaca.
Si sa nu uitam ca pentru a creste o vaca sunt necesare doua hectare de pasune.
Iepurii sunt cele mai productive animale domestice.
La aceiasi cantitate de furaj si apa, un iepure va produce 3 kg de carne iar o vaca va produce doar 0,75 kg. deci sporul de crestere al iepurelui este de 4 ori mai mare.

Desi carnea de iepure este un aliment mult mai sanatos decat carnea de vitel, este de doua ori mai ieftina pe piata.
Datorita calitatilor nutritive ale laptelui matern, un pui de iepure isi dubleaza greutatea in primele 6 zile de la nastere.Asta reprezinta o crestere foarte rapida, daca facem comparatie cu alte specii.
Un purcel isi va dubla volumul in 14 zile, un vitel in 47 zile, iar un nou nascut al speciei noastre in ... 160 de zile.

Dieta iepurelui consta ,in medie, din 40% lucerna sau fan si 60% cereale (ovaz, grau, orz , soia, etc), ceea ce reprezinta o alimentatie simpla si nepretentioasa raportat la cantitatile de carne si alte produse obtinute.Practic, putem spune ca iepurii cresc din “nimic” si produc totusi cea mai sanatoasa carne.

Primele crescatorii sistematice de iepuri au aparut odata cu imperiul roman .Ei erau crescuti in tarcuri si hraniti cu furaje simple .Cresterea micilor urechiati a fost preferata fata de cresterea animalelor de talie mare .De ce ? Pentru ca in acea perioada nu exista inca metoda conservarii carnii in congelator prin temperaturi scazute :) In trecut, iepurii erau transportati pe corabii si eliberati (in vederea inmultirii) pe insule de pe rutele marine intens circulate.Neexistand pradatori, iepurii se inmulteau exploziv. Ulterior, erau vanati si introdusi in meniu de catre marinarii care acostau pe insulele respective. In 1859 o singura pereche de iepuri a fost adusa din Europa si eliberata in tinutul Victoria de pe continentul Australia. Intr-un interval de 30 de ani, urmasii acelei perechi numarau deja aproximativ 20 de milioane de capete



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.